


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Weber grill - Partner Premium Plus Makita - Autoryzowany Dealer i Serwis Stihl Autoryzowany Dealer i Serwis Gardena - Autoryzowany Partner

Weber Grill Master-Touch Premium GBS SE E-5775 57 cm czarny
towar niedostępny
Opis
Weber Grill Master-Touch Premium SE - średnica rusztu 57cm
Zarówno grill jak i pokrywa wykonane są z najwyższej jakości niskowęglowej stali,
na stałe połączonej z emalią porcelanową w temp. 870 stopni,
dzięki temu jest odporny na warunki atmosferyczne i zarysowania.
Ze względu na wyjątkową jakość grill objęty jest gwarancją do 10 lat.
Grill wyposażony jest w specjalny ruszt z wymiennym elementem umożliwiającym zastosowanie różnych akcesoriów.
Dokupienie i zastosowanie akcesoriów np.kratki do steków, woka, kamienia do pizzy, patelni
- umożliwia zastosowanie kilku różnych metod grillowania i przygotowanie na grillu węglowym potraw,
które dotąd były zarezerwowane dla tradycyjnej kuchni.
8 - calowe koła pokryte gumowym bieżnikiem amortyzują wstrząsy podczas transportu i są odporne na działanie
czynników atmosferycznych.
Udoskonalony wywietrznik pokrywy.
Łatwe usuwanie popiołu dzięki piktogramom zamieszczonym na pojemniku na popiół.
Grill wyposażony jest w 2 kosze Char Basket (art. 7403) na brykiet/węgiel drzewny.
Średnica rusztu: 57cm
Wysokość 107cm
Kolor czarny
Specjalny ruszt z wymiennym elementem.
System One Touch - wykonany ze stali nierdzewnej specjalny system
usuwania popiołu i regulacji dopływu powietrza.
Aby oczyścić grill, wystarczy przesunąć uchwyt
a popiół zgromadzi się w aluminiowej misie pod grillem.
Izolowany uchwyt do wywietrznika powietrza umożliwiający
bezpieczną pracę przy grillu.
Termometr wbudowany w pokrywę pozwala na doskonałą
kontrolę temperatury podczas grillowania.
Bezpieczny i wygodny uchwyt pokrywy z osłoną termiczną.
Dwa kosze węglowe: doskonałe do grillowania metodą pośrednią
-utrzymują węgiel po bokach paleniska.
Dozownik brykietu: pozwala dokładnie odmierzyć jego ilość
Dodatkowy uchwyt Tuck-Away umożliwiający wygodne
zawieszenie pokrywy.
Wyposażenie | |
---|---|
Pokrywa i kocioł | pokryte emalią porcelanową |
Ruszt do grillowania, uchylny | GBS |
Miarka do brykietów | jest |
Popielnik | zdejmowany, bardzo duży |
Przegrody do węgla / Kosze do węgla Char-Basket | Przegrody do węgla |
Termometr w pokrywie | zintegrowany w pokrywie |
Uchwyt pokrywy z osłoną termiczną | jest |
Uchwyty z nylonu wzmocnionego włóknem szklanym | 2 sztuki |
Wywietrznik | izolacja aluminiowa |
System czyszczenia One-Touch | stal szlachetna |
Powierzchnia grillowania | |
---|---|
Powierzchnia główna | Ø 57 cm |
Wymiary i kolory | |
---|---|
Wysokość przy otwartej pokrywie | 107 cm |
Szerokość | 60 cm |
Głębokość | 71 cm |
Kolory | Czarny |
Gwarancja | |
---|---|
Kocioł i pokrywa | 10 lat |
Uchwyty | 10 lat |
Ruszty do węgla oraz do grillowania | 2 lat |
Wszystkie pozostałe części | 2 lat |
Zobacz poniższe filmy!
Pokazują one możliwości różnorodnego grilowania jakie stwarzają grille Webera.
Dokupując dodatkowe akcesoria możesz grillować potrawy w woku, na patelni lub przyrządzić pizzę na specjalnym kamieniu do pizzy.
Kratka nie jest w komplecie, trzeba ją dokupić oddzielnie.
Wok nie jest w komplecie, trzeba kupić go oddzielnie.
Kamień do pizzy nie jest w komplecie, trzeba kupić go oddzielnie.
Patelnia nie jest w komplecie, trzeba kupić ją oddzielnie.
Dodatkowe informacje:
Wszystkie grille Webera są wyposażone w pokrywę.
Grillowanie z pokrywą chroni przed deszczem i wiatrem, a także umożliwia wykorzystanie nowych metod opracowanych przez Webera.
Poprzez pokrywę gorące powietrze krąży równomiernie na grillu, co stwarza warunki podobne do tych
jakie zapewnia piec z termoobiegiem.
Metoda bezpośrednia
Metoda bezpośrednia przypomina pieczenie, gdyż przygotowywane potrawy
znajdują się bezpośrednio nad źródłem ciepła.
Grillowane produkty trzeba obrócić tylko jeden raz, mniej więcej w połowie
czasu pieczenia. Metodę bezpośrednią należy stosować dla potraw, których czas grillowania wynosi max. 25 min
np. steki, hamburgery, udka z kurczaka, kiełbaski czy warzywa.
Metoda pośrednia
Metoda pośrednia jest podobna do gotowania a produkty mają lepszy aromat i
wygląd taki, jakby piekły się w piekarniku. Poprzez pokrywę ciepło odbija się i
grilluje potrawę ze wszystkich stron.
Gorące powietrze krąży jak w kuchence z termo obiegiem a potrawy nie muszą
być obracane. Metodę tę stosuje się dla produktów, których czas grillowania jest dłuższy niż 25 minut,
bądź są zbyt wrażliwe aby stosować dla nich metodę bezpośrednią, gdyż zbyt wysychają lub mogą się zapalić.
Metoda pośrednia jest dobra dla: pieczeni, żeberek, całych kurczaków, indyków, bądź innych dużych kawałków
mięsa lub ryb.