


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Weber grill - Partner Premium Plus Makita - Autoryzowany Dealer i Serwis Stihl Autoryzowany Dealer i Serwis Gardena - Autoryzowany Partner

WEBER Grill Gazowy Spirit II E-320 GBS z palnikiem bocznym
towar niedostępny
Opis
Weber Grill Gazowy Spirit II E-330 GBS z dodatkowym pilnikiem bocznym
Nowoczesny grill gazowy marki Weber - Spirit II E-310 wyposażony w wydajny system grillowania GS4, w skład którego wchodzą 3 wydajne palniki ze stali szlachetnej, dodatkowy boczny palnik o mocy 3,52 KW, szyny aromatyzujące Flavorizer, oraz ruszt z systemem wymiennych środków Gourmet BBQ System. Grill jest przystosowany do podłączenia nowoczesnego termometru iGrill 3 (sprzedawany oddzielnie). Grill nie tylko pięknie się prezentuje, ale również posiada wiele przydatnych funkcji, takich jak praktyczny system odprowadzania tłuszczu Catch Pan & Drip Pan oraz zapłon Infinity, który błyskawicznie rozpali grilla.
- Nowoczesny design
- Wysoko wydajny system grillowania GS4™
- Elektroniczny układ zapłonowy Infinity - dla niezawodnego zapłonu
- 3 wydajne palniki ze stali szlachetnej
- dodatkowy palnik boczny o mocy 3,52 KW
- Unikalny kształt palników zapewnia równomierny przepływ gazu w celu lepszego rozprowadzania ciepła na powierzchni grilla
- Szyny aromatyzujące Flavorizer™ - zabezpieczają palniki przed skapującym tłuszczem
- System odprowadzania tłuszczu Catch Pan & Drip Pan – zapobiega zapalaniu się tłuszczu w piekarniku i ułatwia czyszczenie
- Kompatybilny z termometrem iGrill™ 3 (do zakupienia osobno)
- Ruszt żeliwny, emailowany z systemem wymiennych rusztów Gourmet BBQ System™ o wymiarach 60x46 cm.
- Zapłon Infinity™ umożliwia błyskawiczne rozpalenie grilla
- Ergonomiczna pokrywa Mid-Hinge pokryta wytrzymałą emalią porcelanową
- Ergonomiczny uchwyt pokrywy z wytrzymałego PVC
- Termometr wbudowany w pokrywę
- Smukła konstrukcja z otwartym wózkiem dająca więcej miejsca pod grillem
- Łatwy dostęp do butli z gazem
- Stabilne, odporne kółka z funkcją blokady
- Gwarancja do 10 lat
Metoda bezpośrednia
Metoda bezpośrednia przypomina pieczenie, gdyż jedzenie
znajduje się bezpośrednio nad źródłem ciepła.
Grillowane produkty trzeba obrócić tylko jeden raz, mniej więcej w połowie czasu pieczenia.
Metodę bezpośrednią należy stosować dla potraw, których czas grillowania wynosi max 25 min
np. steki, hamburgery, udka z kurczaka, kiełbaski czy warzywa.
Metoda pośrednia
Metoda pośrednia jest podobna do gotowania a produkty mają lepszy aromat
i wygląd taki, jakby piekły się w piekarniku. Poprzez pokrywę ciepło odbija się i
grilluje potrawę ze wszystkich stron.
Gorące powietrze krąży jak w kuchence z termo obiegiem a potrawy nie muszą być obracane.
Metodę tę stosuje się dla produktów, których czas grillowania jest dłuższy niż 25 minut,
bądź są zbyt wrażliwe aby stosować dla nich metodę bezpośrednią, gdyż zbyt wysychają lub mogą się zapalić.
Metoda pośrednia jest dobra dla: pieczeni, żeberek, całych kurczaków, indyków, bądź innych dużych kawałków mięsa lub ryb.