


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Weber grill - Partner Premium Plus Makita - Autoryzowany Dealer i Serwis Stihl Autoryzowany Dealer i Serwis Gardena - Autoryzowany Partner

WEBER Grill gazowy Spirit EPX-325S inteligentny
towar niedostępny
Opis
Weber Grill Gazowy Spirit EPX325S GBS
Grill inteligentny Spirit to najlepsze wsparcie dla „wielozadaniowców”. Niezależnie od tego, czy grillujesz kolację, równocześnie bawiąc się z dziećmi lub po prostu prowadząc wciągającą rozmowę, nie musisz martwić się o stan grillowanej potrawy. Masz ochotę na średnio-słabo wypieczony stek? W ramach pomocy krok po kroku podczas grillowania będziesz otrzymywać powiadomienia, gdy przyjdzie czas na odwrócenie i podanie potrawy. Dzięki zintegrowanej technologii inteligentnego grillowania możesz mieć pewność, że podasz do stołu idealnie przyrządzoną potrawę.
• Odkryj niesamowite możliwości grilla Spirit EPX-325S z rozszerzonym pakietem inteligentnych technologii.
• Cyfrowe wskazanie temperatury i czasu do zakończenia przyrządzania w czasie rzeczywistym na wyświetlaczu telefonu i grilla.
• Otrzymuj powiadomienia, gdy potrawa osiągnie oczekiwany stopień wypieczenia.
• Unikaj przypalonych lub niedopieczonych potraw dzięki pomocy w grillowaniu krok po kroku.
• Uzyskaj idealne średnio-słabe wypieczenie steku, monitorując potrawę w czasie rzeczywistym.
• W zestawie pokryty emalią porcelanową ruszt do pieczenia Gourmet BBQ System z wkładem żeliwnym Sear Grate.
- Palniki główne: kW/h 9.38
- Palnik Sear Station: kW/h 2.2
- Wymiary - pokrywa otwarta (centymetry) 160 cm WYS. x 126 cm SZER. x 81 cm GŁ.
- Wymiary - pokrywa zamknięta (centymetry) 116 cm WYS. x 126 cm SZER. x 61 cm GŁ.
- Powierzchnia rusztu 2745 cm2 (61 cm x 45 cm)
- Powierzchnia rusztu do podgrzewania (centymetry) 672 cm2 (56 cm x 12 cm)
- Całkowita powierzchnia grillowania (centymetry) 3417 cm2
- Waga (kg) 55.792
- Palniki ze stali nierdzewnej 3
- Rodzaj paliwa Gaz płynny LPG (butla wielokrotnego napełniania sprzedawana oddzielnie)
- Stoliki boczne 2
- Metalowe pokrętła 3
- Kółka obrotowe 2
- Kółka obrotowe z blokadą 2
- Haczyki na przybory i narzędzia 2
- Typ baterii AA, D
- Baterie 7
- Sondy do mięsa w zestawie 1
- Obsługiwana liczba sond 2
Metoda bezpośrednia
Metoda bezpośrednia przypomina pieczenie, gdyż jedzenie
znajduje się bezpośrednio nad źródłem ciepła.
Grillowane produkty trzeba obrócić tylko jeden raz, mniej więcej w połowie czasu pieczenia.
Metodę bezpośrednią należy stosować dla potraw, których czas grillowania wynosi max 25 min
np. steki, hamburgery, udka z kurczaka, kiełbaski czy warzywa.
Metoda pośrednia
Metoda pośrednia jest podobna do gotowania a produkty mają lepszy aromat
i wygląd taki, jakby piekły się w piekarniku. Poprzez pokrywę ciepło odbija się i
grilluje potrawę ze wszystkich stron.
Gorące powietrze krąży jak w kuchence z termo obiegiem a potrawy nie muszą być obracane.
Metodę tę stosuje się dla produktów, których czas grillowania jest dłuższy niż 25 minut,
bądź są zbyt wrażliwe aby stosować dla nich metodę bezpośrednią, gdyż zbyt wysychają lub mogą się zapalić.
Metoda pośrednia jest dobra dla: pieczeni, żeberek, całych kurczaków, indyków, bądź innych dużych kawałków mięsa lub ryb.