


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Weber grill - Partner Premium Plus Makita - Autoryzowany Dealer i Serwis Stihl Autoryzowany Dealer i Serwis Gardena - Autoryzowany Partner

WEBER grill gazowy Spirit E-325 GBS z palnikiem bocznym
towar niedostępny
Opis
Weber Grill Gazowy Spirit E-325 GBS, trzypalnikowy z palnikiem bocznym
Rześkie poranne powietrze przesycone zapachem bekonu przyrządzanego na żeliwnej blasze, a wieczorem kolacja, podczas której czas płynie wolniej.
Idealne rozpoczęcie i zakończenie dnia w ogrodzie w towarzystwie najbliższych osób przy grillu gazowym Spirit E-325 GBS.
• Trwałe, łatwe w czyszczeniu żeliwne ruszty Gourmet BBQ System powlekane emalią porcelanową.
• Pokryte emalią porcelanową powierzchnie grilla Weber pomagają zapobiegać rdzewieniu i uszkodzeniu powierzchni.
• Palnik boczny o mocy 2,93 kW.
• 2745 centymetrów kwadratowych głównej powierzchni do grillowania.
• Ruszt do podgrzewania pozwala utrzymać ciepło potrawy z dala od głównego rusztu, który pozostaje wolny.
• Równomierne rozprowadzanie ciepła, co zapobiega powstawaniu gorących lub zimnych obszarów w obrębie rusztu.
-
- Palniki główne: kW/h 9.38
- Palnik boczny: kW/h 3.52
- Wymiary - pokrywa otwarta (centymetry) 160 cm WYS. x 126 cm SZER. x 81 cm GŁ.
- Wymiary - pokrywa zamknięta (centymetry) 116 cm WYS. x 126 cm SZER. x 61 cm GŁ.
- Powierzchnia rusztu 2745 cm2 (61 cm x 45 cm)
- Powierzchnia rusztu do podgrzewania (centymetry) 672 cm2 (56 cm x 12 cm)
- Całkowita powierzchnia grillowania (centymetry) 3417 cm2
- Waga (kg) 53.64
- Palniki ze stali nierdzewnej 3
- Rodzaj paliwa Gaz płynny LPG (butla wielokrotnego napełniania sprzedawana oddzielnie)
- Stoliki boczne 2
- Metalowe pokrętła 3
- Kółka obrotowe 2
- Kółka obrotowe z blokadą 2
- Haczyki na przybory i narzędzia 2
- Typ baterii AA
- Baterie 1
Metoda bezpośrednia
Metoda bezpośrednia przypomina pieczenie, gdyż jedzenie
znajduje się bezpośrednio nad źródłem ciepła.
Grillowane produkty trzeba obrócić tylko jeden raz, mniej więcej w połowie czasu pieczenia.
Metodę bezpośrednią należy stosować dla potraw, których czas grillowania wynosi max 25 min
np. steki, hamburgery, udka z kurczaka, kiełbaski czy warzywa.
Metoda pośrednia
Metoda pośrednia jest podobna do gotowania a produkty mają lepszy aromat
i wygląd taki, jakby piekły się w piekarniku. Poprzez pokrywę ciepło odbija się i
grilluje potrawę ze wszystkich stron.
Gorące powietrze krąży jak w kuchence z termo obiegiem a potrawy nie muszą być obracane.
Metodę tę stosuje się dla produktów, których czas grillowania jest dłuższy niż 25 minut,
bądź są zbyt wrażliwe aby stosować dla nich metodę bezpośrednią, gdyż zbyt wysychają lub mogą się zapalić.
Metoda pośrednia jest dobra dla: pieczeni, żeberek, całych kurczaków, indyków, bądź innych dużych kawałków mięsa lub ryb.