


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Weber grill - Partner Premium Plus Makita - Autoryzowany Dealer i Serwis Stihl Autoryzowany Dealer i Serwis Gardena - Autoryzowany Partner

WEBER Grill Gazowy Grill gazowy Spirit E-225 GBS z palnikiem bocznym
towar niedostępny
Opis
Weber Grill Gazowy Spirit E-225 GBS
Odkryj smak zmiany, jaką grill Spirit wniesienie do Twojego życia. Grill gazowy Spirit E-225 GBS bez trudu zmieści się na tarasie lub balkonie, co oznacza pełną wygodę grillowania w niemal każdym domu.
• Trwałe, łatwe w czyszczeniu żeliwne ruszty Gourmet BBQ System powlekane emalią porcelanową.
• Pokryte emalią porcelanową powierzchnie grilla Weber pomagają zapobiegać rdzewieniu i i uszkodzeniom mechanicznym • Palnik boczny o mocy 3.5 kW.
• 2340 centymetrów kwadratowych głównej powierzchni grillowania.
• Składany stolik po prawej stronie – idealne rozwiązanie w przypadku małych tarasów i balkonów.
• Ruszt do podgrzewania pozwala utrzymać ciepło potrawy z dala od głównego rusztu, który pozostaje wolny.
- Palniki główne: kW/h 7.77
- Palnik boczny: kW/h 3.52
- Wymiary - pokrywa otwarta (centymetry) 160 cm WYS. x 121 cm SZER. x 81 cm GŁ.
- Wymiary - pokrywa zamknięta (centymetry) 116 cm WYS. x 121 cm SZER. x 61 cm GŁ.
- Powierzchnia rusztu 2340 cm2 (52 cm x 45 cm)
- Powierzchnia rusztu do podgrzewania (centymetry) 564 cm2 (47 cm x 12 cm)
- Całkowita powierzchnia grillowania (centymetry) 2904 cm2
- Waga (kg) 52.617
- Palniki ze stali nierdzewnej 2
- Rodzaj paliwa Gaz płynny LPG (butla wielokrotnego napełniania sprzedawana oddzielnie)
- Stoliki boczne 2
- Metalowe pokrętła 2
- Kółka obrotowe 2
- Kółka obrotowe z blokadą 2
- Haczyki na przybory i narzędzia 2
- Typ baterii AA
- Baterie 1
Metoda bezpośrednia
Metoda bezpośrednia przypomina pieczenie, gdyż jedzenie
znajduje się bezpośrednio nad źródłem ciepła.
Grillowane produkty trzeba obrócić tylko jeden raz, mniej więcej w połowie czasu pieczenia.
Metodę bezpośrednią należy stosować dla potraw, których czas grillowania wynosi max 25 min
np. steki, hamburgery, udka z kurczaka, kiełbaski czy warzywa.
Metoda pośrednia
Metoda pośrednia jest podobna do gotowania a produkty mają lepszy aromat
i wygląd taki, jakby piekły się w piekarniku. Poprzez pokrywę ciepło odbija się i
grilluje potrawę ze wszystkich stron.
Gorące powietrze krąży jak w kuchence z termo obiegiem a potrawy nie muszą być obracane.
Metodę tę stosuje się dla produktów, których czas grillowania jest dłuższy niż 25 minut,
bądź są zbyt wrażliwe aby stosować dla nich metodę bezpośrednią, gdyż zbyt wysychają lub mogą się zapalić.
Metoda pośrednia jest dobra dla: pieczeni, żeberek, całych kurczaków, indyków, bądź innych dużych kawałków mięsa lub ryb.