


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Weber grill - Partner Premium Plus Makita - Autoryzowany Dealer i Serwis Stihl Autoryzowany Dealer i Serwis Gardena - Autoryzowany Partner

Weber Grill Compact Kettle czarny 57 cm
towar niedostępny
Opis
Weber Grill Compact Kettle czarny 57 cm
Dla wszystkich miłośników grilli Weber, doskonała jakość i przystępna cena, idealny dla początkujących miłośników grillowania.
- kocioł i pokrywa pokryte emalią porcelanową
- wywietrzniki dla optymalnej regulacji temperatury
- tacka na popiół z aluminium
- uchwyty z nylonu wzmocnionego włóknem szklanym: odporne na ciepło i zmienne warunki atmosferyczne
- chromowany ruszt: trwały i łatwy do czyszczenia
Gwarancja w latach: |
||||
Kocioł i pokrywa | 10 lat | |||
Uchwyty | 10 lat | |||
Ruszty: do pieczenia i palenia | 2 lata | |||
Inne części | 2 lata |
Dodatkowe informacje:
Wszystkie grille Webera są wyposażone w pokrywę.
Grillowanie z pokrywą chroni przed deszczem i wiatrem, a także umożliwia wykorzystanie nowych metod opracowanych przez Webera.
Poprzez pokrywę gorące powietrze krąży równomiernie na grillu, co stwarza warunki podobne do tych
jakie zapewnia piec z termoobiegiem.
Metoda bezpośrednia
Metoda bezpośrednia przypomina pieczenie, gdyż przygotowywane potrawy
znajdują się bezpośrednio nad źródłem ciepła.
Grillowane produkty trzeba obrócić tylko jeden raz, mniej więcej w połowie
czasu pieczenia. Metodę bezpośrednią należy stosować dla potraw, których czas grillowania wynosi max. 25 min
np. steki, hamburgery, udka z kurczaka, kiełbaski czy warzywa.
Metoda pośrednia
Metoda pośrednia jest podobna do gotowania a produkty mają lepszy aromat i
wygląd taki, jakby piekły się w piekarniku. Poprzez pokrywę ciepło odbija się i
grilluje potrawę ze wszystkich stron.
Gorące powietrze krąży jak w kuchence z termo obiegiem a potrawy nie muszą
być obracane. Metodę tę stosuje się dla produktów, których czas grillowania jest dłuższy niż 25 minut,
bądź są zbyt wrażliwe aby stosować dla nich metodę bezpośrednią, gdyż zbyt wysychają lub mogą się zapalić.
Metoda pośrednia jest dobra dla: pieczeni, żeberek, całych kurczaków, indyków, bądź innych dużych kawałków
mięsa lub ryb.