


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Weber grill - Partner Premium Plus Makita - Autoryzowany Dealer i Serwis Stihl Autoryzowany Dealer i Serwis Gardena - Autoryzowany Partner

Weber Grill Compact Kettle czarny 47 cm
towar niedostępny
Opis
Weber grill Compact Kettle czarny 47 cm
Ten niesamowity model dla początkujących miłośników grillowania zadziwi wszystkich swoją jakością,
zabezpieczeniami, jak również ceną. Montaż wymaga jedynie kilku chwil.
Stuprocentowa przyjemność podczas grillowania gwarantowana.
- smukła sylwetka
- chromowany ruszt: trwały i łatwy do czyszczenia
- wyjmowana aluminiowa tacka na popiół: ułatwia usuwanie popiołu
- kółka: trwałe i odporne na warunki atmosferyczne: umożliwiają bezpieczne przemieszczanie grilla
- 2 uchwyty duroplastu: odporne na ciepło i zmienne warunki atmosferyczne
- wywietrzniki w kotle dla optymalnej regulacji temperatury
- uchwyt pokrywy z osłoną termiczną: bezpieczna praca przy grillu
- dozownik brykietu: pozwala dokładnie odmierzyć jego ilość
- kolor: czarny
- średnica rusztu 47 cm
Gwarancja w latach: |
||||
Kocioł i pokrywa | 10 lat | |||
Uchwyty | 10 lat | |||
Ruszty: do pieczenia i palenia | 2 lata | |||
Inne części | 2 lata |
Dodatkowe informacje:
Wszystkie grille Webera są wyposażone w pokrywę.
Grillowanie z pokrywą chroni przed deszczem i wiatrem, a także umożliwia wykorzystanie nowych metod opracowanych przez Webera.
Poprzez pokrywę gorące powietrze krąży równomiernie na grillu, co stwarza warunki podobne do tych
jakie zapewnia piec z termoobiegiem.
Metoda bezpośrednia
Metoda bezpośrednia przypomina pieczenie, gdyż przygotowywane potrawy
znajdują się bezpośrednio nad źródłem ciepła.
Grillowane produkty trzeba obrócić tylko jeden raz, mniej więcej w połowie
czasu pieczenia. Metodę bezpośrednią należy stosować dla potraw, których czas grillowania wynosi max. 25 min
np. steki, hamburgery, udka z kurczaka, kiełbaski czy warzywa.
Metoda pośrednia
Metoda pośrednia jest podobna do gotowania a produkty mają lepszy aromat i
wygląd taki, jakby piekły się w piekarniku. Poprzez pokrywę ciepło odbija się i
grilluje potrawę ze wszystkich stron.
Gorące powietrze krąży jak w kuchence z termo obiegiem a potrawy nie muszą
być obracane. Metodę tę stosuje się dla produktów, których czas grillowania jest dłuższy niż 25 minut,
bądź są zbyt wrażliwe aby stosować dla nich metodę bezpośrednią, gdyż zbyt wysychają lub mogą się zapalić.
Metoda pośrednia jest dobra dla: pieczeni, żeberek, całych kurczaków, indyków, bądź innych dużych kawałków
mięsa lub ryb.