


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Weber grill - Partner Premium Plus Makita - Autoryzowany Dealer i Serwis Stihl Autoryzowany Dealer i Serwis Gardena - Autoryzowany Partner

Weber Grill Classic Kettle Czarny 57cm
towar niedostępny
Opis
Weber Grill Classic Kettle - średnica rusztu 57cm
Legenda sama w sobie: Original Kettle o tradycyjnej sylwetce charakterystycznej dla grilli Weber® ma po prostu status kultowego.
Cechują go optymalna obsługa, bezpieczeństwo i pielęgnacja, a jednocześnie duża stabilność.
Ma termometr wbudowany w pokrywę i opatentowany system One-Touch®, który w połączeniu z przesłoną wentylacyjną w pokrywie
umożliwia bardzo dobre sterowanie temperaturą i obiegiem powietrza w kotle,
więc nie ma konieczności uciążliwej zmiany wysokości rusztu!
Zarówno grill jak i pokrywa wykonane są z najwyższej jakości niskowęglowej stali,
na stałe połączonej z emalią porcelanową w temp. 870 stopni, dzięki temu jest odporny na warunki atmosferyczne i zarysowania.
Ze względu na wyjątkową jakość grill jest objęty jest gwarancją do 10 lat.
Uchwyt pokrywy z osłoną termiczną zapewnia bezpieczną pracę przy grillu.
Termometr wbudowany w pokrywę pozwala na doskonałą
kontrolę temperatury podczas grillowania.
System One Touch - pokryty aluminium specjalny system
usuwania popiołu i regulacji dopływu powietrza.
Aby oczyścić grill, wystarczy przesunąć uchwyt
a popiół wypadnie na tackę pod grillem.
Wyjmowana tacka ułatwia usuwanie popiołu.
Wewnątrz przyspawane są uchwyty na pokrywę,
można ją na nich swobodnie zawiesić, służy też jako ochrona przed
wiatrem
Wyposażenie | |
---|---|
Pokrywa i kocioł | Pokryte emalią porcelanową |
Ruszt do grillowania | Chromowany |
Miarka do brykietów | jest |
Popielnik | Aluminiowy |
Przegrody do węgla / Kosze do węgla Char-Basket | Przegrody do węgla |
Termometr w pokrywie | Tak |
Uchwyt pokrywy z osłoną termiczną | jest |
Wywietrznik | Aluminiowy |
System czyszczenia One-Touch | Aluminiowy |
Powierzchnia grillowania | |
---|---|
Powierzchnia główna | Ø 57 cm |
Wymiary i kolory | |
---|---|
Wysokość przy otwartej pokrywie | 99 cm |
Szerokość | 57 cm |
Głębokość | 65 cm |
Waga | 15 kg |
Kolory | czarny |
Gwarancja | |
---|---|
Kocioł i pokrywa | 10 lat |
Uchwyty | 2 lata |
System czyszczenia One-Touch | 10 lat |
Ruszty do węgla oraz do grillowania | 2 lata |
Dodatkowe informacje:
Wszystkie grille Webera są wyposażone w pokrywę.
Grillowanie z pokrywą chroni przed deszczem i wiatrem, a także umożliwia wykorzystanie nowych metod opracowanych przez Webera.
Poprzez pokrywę gorące powietrze krąży równomiernie na grillu, co stwarza warunki podobne do tych
jakie zapewnia piec z termoobiegiem.
Metoda bezpośrednia
Metoda bezpośrednia przypomina pieczenie, gdyż przygotowywane potrawy
znajdują się bezpośrednio nad źródłem ciepła.
Grillowane produkty trzeba obrócić tylko jeden raz, mniej więcej w połowie
czasu pieczenia. Metodę bezpośrednią należy stosować dla potraw, których czas grillowania wynosi max. 25 min
np. steki, hamburgery, udka z kurczaka, kiełbaski czy warzywa.
Metoda pośrednia
Metoda pośrednia jest podobna do gotowania a produkty mają lepszy aromat i
wygląd taki, jakby piekły się w piekarniku. Poprzez pokrywę ciepło odbija się i
grilluje potrawę ze wszystkich stron.
Gorące powietrze krąży jak w kuchence z termo obiegiem a potrawy nie muszą
być obracane. Metodę tę stosuje się dla produktów, których czas grillowania jest dłuższy niż 25 minut,
bądź są zbyt wrażliwe aby stosować dla nich metodę bezpośrednią, gdyż zbyt wysychają lub mogą się zapalić.
Metoda pośrednia jest dobra dla: pieczeni, żeberek, całych kurczaków, indyków, bądź innych dużych kawałków
mięsa lub ryb.