Promocje

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Nawadnianie ogrodu

Coca Cola

Autoryzacje

Weber grill - Partner Premium Plus Makita - Autoryzowany Dealer i Serwis Stihl Autoryzowany Dealer i Serwis Gardena - Autoryzowany Partner

Autoryzacje

FB treść

WEBER Grill Gazowy Spirit EO210 Classic

Wysyłka w: 5 dni
Cena: 2 499,00 zł 2499.00
Ilość szt.
Producent: WEBER
Kod produktu: 46014079

Opis

WEBER Grill Gazowy Spirit EO-210 z czarną półką i uchwytem bocznym.

 

Grill gazowy przyszłej generacji: całkiem nowy design, zoptymalizowana wydajność grzejna

i duża objętość czyni Spirit EO-210 Classic przebojem na długie lata z wieloma dodatkowymi funkcjami.

Posiada 2 oddzielnie regulowane, bezstopniowe palniki, które umożliwiają wykorzystanie grilla Spirit jako

piekarnika - kuchni ogrodowej z termoobiegiem.

W szafce pod spodem można umieścić i całkowicie schować 3 kg butlę gazową.

Boczny blat roboczy oferuje dużą powierzchnię do przyrządzania potraw.

Uchwyt boczny ułatwia transport grilla.

 

                     

  • Emaliowana pokrywa z termometrem: umożliwia optymalną kontrolę temperatury.
  • zintegrowany system szyn aromatyzujących Flavborizer Bars: idealna rozkosz dla smakoszy grillowania, nie przypala tłuszczu 
  • 2 oddzielne, bezstopniowo regulowane zawory palnikowe: optymalne grillowanie metodą pośrednią i bezpośrednią
  • piezoelektryczny zapłon: zapewnia bezpieczeństwo
  • 10 lat gwarancji na pokrywę i wszystkie elementy z aluminium
  • emaliowana pokrywa z termometrem pozwala na optymalną kontrolę temperatury
  • żeliwne ruszty grillowe pokryte emalią porcelanową
  • 2 palniki ze stali szlachetnej
  • 9,4 kW mocy znamionowej
  • ruszt podtrzymujący temperaturę
  • 6 wieszaków na sztućce
  • 4 kółka ruchome, 2 z nich z blokadą
  • przewód do gazu z reduktorem przystosowanym do butli 11kg
  • kolor: czarny

 

 
Wyposażenie 
Powierzchnia robocza 1 sztuka, lakierowana na czarno
Wieszak na sztućce 6 uchwyty na sztućce
Pokrywa i kocioł pokryte emalią porcelanową
Palnik ze stali szlachetnej 2 sztuki
Szyny aromatyzujące Flavorizer Bars pokryte emalią porcelanową
Ruszt do grillowania dzielony, pokryty emalią porcelanową
Moc znamionowa 9,4 kW/H
Bezstopniowa regulacja zawór palnikowy
Ruszt do podgrzewania jest
Termometr w pokrywie zintegrowany w pokrywie
Powierzchnia grillowania 
Powierzchnia główna 52 x 45 cm
Ruszt do podgrzewania 52 x 12 cm
Całkowita powierzchnia grillowania 52 x 45 cm
Wymiary i kolory 
Wysokość przy otwartej pokrywie 159 cm
Szerokość 129 cm
Głębokość 80 cm
Kolory Czarny
Gwarancja 
Wszystkie pozostałe części 2 lata
Szyny aromatyzujące Flavorizer Bars 2 lata
Ruszty do grillowania 5 lat
Zapalnik 2 lat
Części z aluminium 10 lat
Pokrywa ze stali szlachetnej lub emaliowana 10 lat
Palniki 10 lat
Wózek do grilla lub stojak 2 lata

 

 

Dodatkowe informacje:

 

Wszystkie grille Webera są wyposażone w pokrywę.

Grillowanie z pokrywą chroni przed deszczem i wiatrem, a także umożliwia wykorzystanie nowych metod opracowanych przez Webera.

Poprzez pokrywę gorące powietrze krąży równomiernie na grillu, co stwarza warunki podobne do tych jakie zapewnia piec z termoobiegiem.

 

 

Weber metoda bezpośrednia gaz

Metoda bezpośrednia


Metoda bezpośrednia przypomina pieczenie, gdyż jedzenie

znajduje się bezpośrednio nad źródłem ciepła.

Grillowane produkty trzeba obrócić tylko jeden raz, mniej więcej w połowie czasu pieczenia.

Metodę bezpośrednią należy stosować dla potraw, których czas grillowania wynosi max 25 min

np. steki, hamburgery, udka z kurczaka, kiełbaski czy warzywa.

 

 

 

Weber metoda pośrednia gazMetoda pośrednia


Metoda pośrednia jest podobna do gotowania a produkty mają lepszy aromat

i wygląd taki, jakby piekły się w piekarniku. Poprzez pokrywę ciepło odbija się i

grilluje potrawę ze wszystkich stron.

Gorące powietrze krąży jak w kuchence z termo obiegiem a potrawy nie muszą być obracane.

Metodę tę stosuje się dla produktów, których czas grillowania jest dłuższy niż 25 minut,

bądź są zbyt wrażliwe aby stosować dla nich metodę bezpośrednią, gdyż zbyt wysychają lub mogą się zapalić.

Metoda pośrednia jest dobra dla: pieczeni, żeberek, całych kurczaków, indyków, bądź innych dużych kawałków mięsa lub ryb.

 

 

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl