Promocje
GARDENA Zraszacz bijakowy na sankach Premium
GARDENA Zraszacz bijakowy na sankach Premium
176,00 zł 150,00 zł
szt.
Makita Nożyce elektryczne do żywopłotu UH6580
Makita Nożyce elektryczne do żywopłotu UH6580
818,00 zł 736,00 zł
szt.
GARDENA Hydrofor Classic 3500/4E
GARDENA Hydrofor Classic 3500/4E
819,00 zł 759,00 zł
szt.
GARDENA zraszacz wynurzalny S80
GARDENA zraszacz wynurzalny S80
30,48 zł 24,00 zł
szt.
WEBER cyfrowy termometr kieszonkowy
WEBER cyfrowy termometr kieszonkowy
169,00 zł 149,00 zł
szt.
GARDENA zraszacz wynurzalny S30
GARDENA zraszacz wynurzalny S30
30,80 zł 24,00 zł
szt.
GARDENA Lanca zraszająca Premium
GARDENA Lanca zraszająca Premium
156,00 zł 129,00 zł
szt.
GARDENA sterownik T 1030 plus
GARDENA sterownik T 1030 plus
264,00 zł 199,00 zł
szt.
GARDENA Zraszacz wahadłowy Minizoom
GARDENA Zraszacz wahadłowy Minizoom
99,00 zł 89,00 zł
szt.

Gardena roboty

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Nawadnianie 

coca cola

Autoryzacje

Autoryzowany Partner Gardena Weber

 

Weber grill - World Partner,

Stihl - Autoryzowany Dealer i Serwis,

Makita - Autoryzowany Dealer,

Gardena - Autoryzowany Partner

Viking - Autoryzowany Dealer i Serwis,

 

FB treść

Weber grill - wędzenie

Weber wędzenie

Dym z grilla - wyjątkowa przyprawa

Wędzony pstrąg, łosoś, żeberka - istnieje bogactwo smakowitych potraw przygotowywanych przy pomocy dymu z grilla.

Praktycznie można wykorzystać dym do każdej potrawy nie jest to nic skomplikowanego.

Do wędzenia odpowiedni jest zarówno grill węglowy, gazowy jak i elektryczny Weber lub specjalna wędzarka Weber Smoker.

Odpowiednia temperatura do wędzenia to 110 stopni Celcjusza - w niej mięso zachowuje swoje soki i smak, podczas gdy włókna ulegają powolnemu podziałowi. Utrzymywanie stałej, niskiej temperatury w grillu węglowym może być wyzwaniem, znacznie łatwiej kontrolować temperaturę w grillu gazowym lub specjalnej wędzarce Weber Smokey.

Aby rozpocząć wędzenie potrzebne jest trochę drewienek do wędzenia, które należy namoczyć przez około 30 minut, umieścić na ruszcie, w pojemniku na drewienka do grillowania lub wśród węgla drzewnego, poczekać aż dym zacznie się rozprzestrzeniać. W przypadku grilla gazowego Weber drewienka można wsypać co specjalnego pojemnika, który następnie umieszczamy na szynie aromatyzującej nad zapalonym palnikiem ( grill Weber Spirit, Genessis, Summit).

Potrawę umieszczamy na ruszcie grilla i zamykamy pokrywę - dym zacznie wirować dookoła potrawy nadając jej charakterystyczny, wędzony smak. Wędzić można wiele produktów - ryby, drób, wołowinę, wieprzowinę , skorupiaki, sery, warzywa i owoce.

Drewienka do wędzenia

Odpowiednie drewienka są kluczem do sukcesu.

Można używać różnych drewienek, ale nigdy drewna impregnowanego lub nasączonego żywicą.

Weber oferuje szeroką gamę odmian drewienek o różnej intensywności smaków i aromatów niektóre są idealne do drobiu inne do ryb a jeszcze inne do różnego rodzaju mięs. Istnieje mnóstwo możliwości do eksperymentowania oraz do odkrycia swojego ulubionego smaku.

Ilość drewienek jest kwestią pożądanego smaku. Z reguły jest lepiej dodać ich mniej niż zbyt wiele, ponieważ smak może okazać się za gorzki.

Hikora

Intensywność i smak: ostry dymny aromat, kojarzący się z zapachem szynki.

Używaj do: Kurczaka, wieprzowiny, wołowiny, dzikiego ptactwa i serów.

Mesquite - Jadłoszyn

Intensywność i smak: Łagodny dym i smak.

Używaj do: Mięs szczególnie wołowiny oraz warzyw.

Pekan

Intensywność i smak: Intensywny aromat, subtelniejszy niż hikora, lecz podobny w smaku.

Używaj do: Ryb, jagnięciny i wieprzowiny.

Whisky

Intensywność i smak: Średni, niemal słodki aromat.

Używaj do: Delikatnego białego mięsa i ryb.

Wiśnia

Intensywność i smak: Łagodny, słodko-kwaskowy owocowy aromat.

Używaj do: Drobiu, dzikiego ptactwa, wołowiny i wieprzowiny ( zwłaszcza szynki ).

Jabłoń

Intensywność i smak: Delikatny, owocowy aromat.

Używaj do: Łososia, miecznika, jesiotra i innych ryb, kurczaka i wieprzowiny.

up
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl